Crisis Communicatie App

Communicatie is de sleutel...

In tijden van deze pandemie is communicatie met uw medewerkers zeer belangrijk.  Zeker nu tijdens de verder verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) wereldwijd.  Om hierin te ondersteunen heeft Microsoft daarom in 2 dagen tijd een Crisis communicatie app ontwikkeld en beschikbaar gesteld voor alle Office 365 en PowerApps klanten. Maar aangezien de E1-licenties van Office 365 ook tijdelijk gratis beschikbaar zijn, is deze app dus ook voor iedereen gratis beschikbaar.  

Met behulp van deze tool beschikt u in een handomdraai over een centraal communicatie platform waarmee u alle medewerkers kunt informeren bij een crisissituatie. Het combineert de mogelijkheden van Power Apps, Power Automate, Teams en SharePoint en kan gebruikt worden via het internet, mobiele toestel of in Teams.

Integratie met Microsoft Teams

Deze app is perfect te integreren in Teams en bijgevolg direct beschikbaar voor al uw medewerkers. De content is eenvoudig toe te voegen en te beheren met de bijgeleverde Crisis Communicatie Admin App. 

De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Medewerkers kunnen hun werkstatus weergeven (bijvoorbeeld thuiswerken) of een aanvraag indienen. Dit helpt managers bij het coördineren van hun teams.

  • Beheerders kunnen de app gebruiken om push-berichten van nieuws en updates voor hun organisatie uitsturen.

  • De app biedt de mogelijkheid om RSS-feeds toe te voegen met up-to-date informatie van gerenommeerde bronnen zoals WHO, CDC of de lokale overheid.

De voordelen van deze app: 

  • Direct inzicht in de geldende maatregelen binnen uw organisatie; 

  • Creëeren en delen van een overzicht met belangrijke contactpersonen binnen uw organisatie (crisisteam);

  • Deel tips over bijvoorbeeld het gebruik van Teams of hoe om te gaan met afspraken buiten de deur 

  • Inzicht in de werklocaties van collega’s en stel eventueel direct een Out of Office reply in 

  • Deel het laatste nieuws vanuit de overheid en berichten van experts op het gebied van het coronavirus;

  • FAQ’;

  • Overal en voor elk platform beschikbaar en bereikbaar, zowel via desktop/laptop als via mobiele telefoons en tablets. 

Werkstatus doorgeven via de Crisis Communicatie App

Premium functionaliteit

Als onderdeel van deze inspanning geeft Microsoft ook alle Power Apps-gebruikers tijdelijke toegang tot een premiumfunctie, namelijk Power Apps Push Notifications. Er is dus geen premiumlicenties nodig om informatie naar gebruikers te “pushen”.  Ze hebben Push-meldingen ook opnieuw geclassificeerd als een standaardconnector voor de duurtijd van de COVID-19-crisis.

De oplossing wordt ook geleverd met PowerBI-rapporten waarmee u de huidige aanwezigheidsstatus van werknemers kunt volgen op de verschillende locaties. Welliswaar moeten de medewerkers hiervoor hun status bijgewerkt hebben in de PowerApp.

Aanwezigheids rapportage o.b.v. ingediende werkstatus via PowerApp

Als u meer informatie wilt over PowerApps en hoe u deze oplossing of andere oplossingen voor werknemers in uw organisatie kunt uitrollen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u snel helpen bij het installeren en configureren van deze app. 

Schuiven naar boven