Microsoft Bookings

Uw zakelijke agenda online publiceren

Microsoft-boekingen is een online- en mobiele app voor kleine bedrijven die klanten services bieden op afspraakbasis. Daarbovenop is het eenvoudig te koppelen met een facebookpagina. Voorbeelden van bedrijven die hier hum voordeel uit kunnen halen, zijn haar salons, tandarts kantoren, Spas, Law firma’s, financiële dienstverleners, adviseurs en automatische winkels.

Opmerking: Bookings is standaard ingeschakeld voor klanten met het Office 365 Business Premium, of Office 365 a3 en Office 365 A5-abonnement. Bookings is ook beschikbaar voor klanten die Office 365 Enterprise E3 en Office 365 Enterprise E5, maar het is standaard uitgeschakeld. Zie Get access to the Office 365 Business apps for Enterprise subscriptions (Toegang krijgen tot de Office 365 Business-apps voor Enterprise-abonnementen) als u dit wilt inschakelen.

Drie hoofdonderdelen

  • Een reserveringspagina waar uw klanten afspraken kunnen inplannen met het personeelslid dat de service moet bieden. U kunt deze pagina weergeven op Facebook, waar uw klanten afspraken kunnen maken, of op uw eigen website.
  • Een groep met bedrijfsgerichte pagina’s op het web waar eigenaars van bedrijven klantvoorkeuren kunnen vastleggen, personeelslijsten en -schema’s kunnen beheren, services en prijzen kunnen definiëren, kantooruren kunnen instellen en kunnen aanpassen hoe services en personeel worden ingepland.
  • Een mobiele bedrijfsgerichte app waar eigenaars van bedrijven al hun reserveringen kunnen zien, klantenlijsten en contactgegevens kunnen weergegeven en handmatige reserveringen kunnen maken

Hoe werkt het?

Zoals voor alle Office 365-apps geldt, is Boekingen een tegel in het startprogramma voor apps. Klik op de tegel om de app te starten.

De eerste keer dat u de app opent, ziet u de startpagina, met een navigatiebalk links en drie prominente tegels die u helpen bij het instellen en waarmee nieuwe functies worden geïntroduceerd. Het kan zodaning gepersonaliseerd worden zodat het afgestemd is op uw eigen huisstijl.

Eenvoudige synchronisatie met uw (persoonlijke) agenda

Wanneer een afspraak gemaakt wordt in de agenda van Office 365, wordt de beschikbaarheid van boekingen geblokkeerd. En wanneer een reservering wordt gemaakt door een klant met de online-online-app, wordt deze boeking weergegeven op hun werkagenda. In Bookings worden geen persoonlijke gegevens weergegeven in de agenda bookings. Het geeft alleen aan dat de tijd niet beschikbaar is voor afspraken.

Af en toe kunt u uw werk voor feestdagen of teamevenementen sluiten en uw werknemers een time-out hebben wanneer ze zieken, vakantie of niet beschikbaar zijn. U kunt tijd plannen in de Microsoft-boekingen agenda en aangeven dat u of uw werknemer niet beschikbaar is voor bookings in de opgegeven periode. Wanneer het bedrijf opnieuw is geopend, worden de werknemers opnieuw weergegeven op de boekings pagina, op basis van de vaste werktijden.

Zelf aan de slag

Als u het stappenplan volgt dan kan u eenvoudig zelf aan de slag. Laat u het liever aan InSim over dan helpen wij u graag verder.  

Schuiven naar boven